Компенсація від Shopify для українського бізнесу

Як обрати тему для Shopify-магазину


Як обрати тему для Shopify-магазину

Опис курсу
Транскрипція
Наступні кроки

Ваша тема є відправною точкою для налаштування інтернет-магазину так, як ви бажаєте. Після того, як ви вибрали свою тему, налаштуйте її в адміністративній панелі Shopify, додавши потрібні фотографії, колірну схему та макет.

У цьому уроці ви побачите, як легко обрати готовий шаблон і налаштувати свій магазин. Ми називаємо ці шаблони "темами". Так що таке тема? Тема визначає зовнішній вигляд вашого інтернет-магазину. Різні теми мають різні стилі та макети, і пропонують різний досвід для ваших клієнтів.

Ви вже створили базову систему навігації та додали кілька сторінок. Всі ці елементи вашого інтернет-магазину будуть трохи відрізнятися в залежності від обраної вами теми.

Якщо ви ніколи раніше не займалися дизайном веб-сайту, це не проблема. Shopify спрощує створення веб-сайту без необхідності мати технічні знання. У вас є доступ до більш ніж 100 безкоштовних та платних професійних тем в магазині тем Shopify.

Безкоштовні теми розробляються командою Shopify, а платні теми розробляються сторонніми дизайнерами та розробниками, які є партнерами Shopify. Як вибрати правильну тему для свого бізнесу? Слід враховувати ряд факторів. Отже, давайте пройдемося по процесу вибору разом.

Ви можете використовувати параметри пошуку та фільтрації в магазині тем Shopify, щоб знайти відповідну тему для свого інтернет-магазину. Для початку ви можете звузити область пошуку за колекціями та галузями. Я почну звужувати пошук по галузях і оберу розділ "Продукти харчування та напої". Хоча ми і пропонуємо цей вибір, жодна тема не обмежена будь-якою галуззю. Наприклад, магазин техніки може використовувати тему, що знаходиться в розділі "Мистецтво та фотографія".

Додатково, на бічній панелі ви можете звузити область пошуку за ціною, кількістю товарів, стилем макета, сторінкою товару, домашньою сторінкою, навігацією, маркетингом та соціальними мережами. Тут же ви можете змінити і галузь.

Я збираюся створити демонстраційний магазин для свого чайного бізнесу, тому я почну звужувати область пошуку. Спочатку я перевірю теми, створені під індивідуальні товари та невеликі каталоги. Що стосується стилю макета, я залишу його не зазначеним, оскільки я відкрита для пропозицій.

У фільтрі сторінки товару я відзначу зображення високої чіткості. Я залишу фільтри домашньої сторінки та навігації не позначеними, тому що я ще не впевнена, що саме мені потрібно. У фільтрі маркетингу та соціальних мереж я напевно хочу додати маркетингове pop-up вікно, щоб поділитися з відвідувачами своїми групами в соціальних мережах. Якщо тема не пропонує цих функцій, ви все одно зможете отримати доступ до них за допомогою додатків.

Тепер, коли я звузила область пошуку, я подивлюся демо-версію теми. Тема Maker виглядає непогано.

При розгляді теми необхідно враховувати кілька важливих факторів. Спочатку перегляньте функціонал теми, щоб визначити, чи є у теми потрібні вам функції. Потім ви можете прокрутити вниз і переглянути приклади магазинів, які використовують цю тему. Ви можете бачити, як власники малого бізнесу використовували свій творчий потенціал, щоб змінити тему для свого бізнесу.

Прокрутіть вниз і ознайомтеся з відгуками. Ця тема мала 28 відгуків, і 96% з них позитивні. Я прочитаю відгуки, щоб дізнатися більше. Ви також можете прокрутити вниз, щоб побачити рекомендації, включаючи безкоштовні опції. Зараз я прокручую вгору і подивлюся демо. Ви можете переглянути три стилі теми. Натисніть "View demo".

Під час перегляду демоверсії подумайте про зображення, які вам знадобляться для заповнення свого магазину. Відмінний варіант - використовувати Burst, безкоштовний сервіс Shopify зі стоковими фотографіями, де ви можете знайти красиві фотографії та додати їх на свій сайт.

Всі теми Shopify оптимізовані для мобільних пристроїв, тому ваш клієнт може отримати відмінний досвід роботи як на телефоні, так і на комп'ютері. Якщо ви натиснете кнопку мобільного телефону, ви побачите, як тема виглядає на мобільному.

Мені дуже подобається ця тема, так що я спробую її у своєму магазині. Я натисну "Try theme". Після цього я зможу керувати налаштуваннями, за допомогою яких можна змінити вигляд магазину з цією темою. Ви можете приховувати та додавати розділи. І я покажу вам, як це зробити в наступному уроці.

Я в захваті від цієї теми, але перед покупкою я хочу протестувати її, додавши зображення та контент. Коли ви купуєте тему, вона не підлягає поверненню, тому обов'язково протестуйте її перед покупкою.

Натисніть "Try theme", щоб завантажити пробну версію теми. Коли я натисну "Customize theme", я повернуся до адмінки Shopify, де зможу продовжити експериментувати із пробною версією моєї теми. Знову ж таки, я ще не купила її. Я просто подивлюся, чи можу я з її допомогою зробити все те, що я хотіла зробити. У наступному уроці я покажу вам різні способи зміни зовнішнього вигляду вашого магазину.

Якщо я натисну логотип Shopify у верхньому лівому кутку, я повернуся на домашню сторінку теми в адмінці. Ви можете помітити, що в магазині вже встановлено тему за замовчуванням. Не соромтеся використовувати цю тему, якщо її дизайн підходить для вашого бізнесу. Тут ви також побачите пробні версії своїх тем і зможете повернутися в магазин тем прямо з панелі адміністратора.

У міру зростання вашого бізнесу ви можете змінювати свою тему. Виберіть правильну тему для свого сьогоднішнього бізнесу і яким ви уявляєте його наступного року. У наступному уроці я покажу вам, як змінити вигляд вашого магазину Shopify.

Перейдіть до розділу налаштування теми в панелі адміністратора, щоб вибрати тему та почати налаштовувати свій інтернет-магазин.